Kesälomareissulla Norjassa

5. päivä keskiviikko

Åndalsnesista Geirangerin kautta Ringebuhun. Vihdoinkin kunnon hellepäivä; reilusti yli kaksikymmentä astetta.
51.jpg
Iiihana!!!

Nyt oli siis meidän päänähtävyytemme vuoro (The Atlantic Roadin lisäksi), Trollstigen ja muut serpentiinitiet sekä Geirangerin kylä. Ja aikainen herätys, sillä kovin paljon myöhemmin kapeat serpentiinitiet olisivat olleet ihan tukossa, ja ajaminen olisi ollut todella hidasta. Serpentiinitie tekee siis ns. ”U-käännöksiä”, ja linja-auton ohittaminen on aika hankalaa.
52.jpg

53.jpg

54.jpg
Serpentiinitie
55.jpg
Geiranger on siis pieni kylä vuorten välissä, vuonon rannalla. Ihanat pikkukaupat ja pieni idylinen kahvila varjoisalla kadulla. Ja tietysti monet matkamuistoliikkeet…
56.jpg

57.jpg
Pieni suklaakahvila

Geirangerista matka jatkui jälleen serpentiinitietä pitkin; ylös vuorenrinnettä. Ja lunta! Monin paikoin, ihan tien vieressä, oli pieniä lumilänttejä, ja pakkohan sitä oli käydä lumella kävelemässä. Keskellä heinäkuuta! Tuntui hieman oudolta.;)

Ja sitten vielä viimeistä kertaa serpentiinitietä erään korkean vuoren laelle, pienen tiemaksun jälkeen. Ylhäällä oli tasanne, josta oli aivan US-KO-MAT-TO-MAT näkymät alas laaksoon, aina Geirangeriin asti, vaikka olimme jättäneet sen jo aikaa sitten taaksemme. Tämän paikan nimi oli siis Dalsnibba, ja se oli 1500 metriä merenpinnan yläpuolella.
58.jpg
Ja pian sen jälkeen suuntana oli jo koti osoite, toki muutaman yöpymisen jälkeen. Mutta täksi yöksi emme olleet varanneet mitään etukäteen. Menimme vain eräälle pienelle leirintäalueelle, jonka joku oli rakentanut oman kotinsa pihaan. Aivan! Ja siellä olikin aika paljon tilaa.

!Tip! Norjaan lähtiessä kannattaa ottaa huomioon se, että uusien tunneleiden ja siltojen jälkeen on maksu. Maksuja kerätään niin kauan, että rakentamisesta koituneet kustannukset saadaan maksettua. Tätä varten kannattaa siis varata hieman Norjan kruunuja, jos kaikkialla ei käykään kortti.
59.jpg

510.jpg

512.jpg

513.jpg

Laura Levä

 


Kategoria: Arkielämää